Actualiteiten, Nederlands

Racist claimt auteursrecht op beledigende berichten

De websites van de anarchistische denktank Center for a Stateless Society en haar internationale studentenorganisatie, Students for a Stateless Society, werden maandag offline gehaald na een indiening van een verwijderingsverzoek betreffende de Digital Millennium Copyright Act verstuurd door wettelijke vertegenwoordigers van de zogenaamde “anarchist” Olivier Janssens en andere leden van de S4SS studentengroep in Gent, in België.

Dit volgde op een post van S4SS.org waarin werd aangetoond dat de studenten groep bestaat uit racisten en islamofoben. Als reactie hierop heeft de moederorganisatie zich gedissocieerd van de studenten in Gent.

Volgens de wettelijke vertegenwoordiging van Janssens , vreest de student voor zijn veiligheid als gevolg van de openbaarmaking van zijn eigen woorden die nu op het internet bekend zijn. Daarnaast zijn de Facebook-berichten waarin Janssens Lode Cossaer, voorzitter van het Murray Rothbard Instituut in België, bespot en bedreigd, denigrerende opmerkingen tegen moslims en mensen van Midden-Oosterse afkomst maakt en de meest extreme racistische aspecten van filosoof Hans-Hermann Hoppe viert … zijn intellectuele eigendom.

Dit is een verontrustende ontwikkeling. Als openbare racistische uitingen een auteursrecht verwerven is het dus onmogelijk om racisten te openbaren zonder een juridisch proces te riskeren. De acties van Olivier Janssens laten zien dat wetten over intellectueel eigendom een vrije en solidaire samenleving in de weg staan.

Olivier Janssens is een onverdraaglijke bullebak en censor met een advocaat die juridische bedreigingen en valse verwijderingsverzoeken stuurt naar de webhost van S4SS en C4SS.

Hier is een kopie van het oorspronkelijke artikel, gepost op S4SS.org: http://pastebin.com/9Xqu9hiS

Ga voor actuele updates naar de interim pagina van C4SS.

_____________________________________________________________________________

Help ‘Center for a Stateless Society‘ met het betalen van juridische hulp doormiddel van een donatie:

  • Via WePay
  • Bitcoin adres: 129pipr12a5UUZ447bLYjx1paRnCXqG5vi
  • PayPal: iradical@praxeology.net

Interim web-pagina van C4SS

Persbericht van Trevor Hultner

Persbericht van Charles W. Johnson

Cache van originele bericht

Het Centrum voor een Staatloze Samenleving (C4SS) is een anarchistische denktank en media centrum. Hun missie is om het idee van een bruisende sociale samenwerking zonder agressie, onderdrukking of gecentraliseerd gezag uit te leggen en te verdedigen. In het bijzonder streven zij de publieke bewustwording te vergroten en de publieke opinie op het gebied van het anarchisme te transformeren, terwijl zij academisch debat hervormen, door de productie en distributie van markt anarchistische media, zowel in wetenschappelijke en algemene aard, het organiseren van evenementen, en de ontwikkeling van netwerken en gemeenschappen, en om in samenwerking met de Alliantie van Libertarisch Links en het Molinari Instituut te dienen als het institutionele thuis voor links-libertarische markt anarchisten.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s